Veb Sadržaj Prikaz

Rashladni fluidi

Messer Tehnogas je posvećen pružanju sigurnih, visoko kvalitetnih i pouzdanih rashladnih rešenja za klimatizaciju i najzahtevnije rashladne aplikacije.

Od kućnih frižidera, supermarketa, automobila, transportnog hlađenja, stambenei komercijalne klimatizacije, Messer Tehnogas pruža najširi spektar rashladnih rešenja za svu novu i postojeću opremu.

Kompanija u svojoj ponudi obuhvata širok asortiman HFC rashladnih fluida:

R134a, R404a, R407c, R410 i dr.

Stručnjaci Messer Tehnogasa fokusirali su se isključivo na ekološke gasove koji ne oštećuju ozonski omotač.

 

R134a je zamenio R12 u brojnim aplikacijama, kao što su npr. auto klime, hlađenje u domaćinstvu, transportno hlađenje i čileri.

 

R404a je veoma efikasan na niskim temperaturama hlađenja za komercijalne i industrijske rashladne sisteme, za temperature od -40oC do -20oC.

 

                 

 

R407c zamenjuje R22 u sistemima za klimatizaciju i čilerima za temperature od -40oC do 10oC.

R410a je zamena za R22 u malim klima uređajima i rashladnim jedinicama transporta.

Messerova punionica rashladnih fluida u Pančevu raspolaže sa 4 skladišna rezervoara kapaciteta od po 20 t, odakle se vrše punjenja rashladnih fluida. Punionica je tako locirana, da može da pokriva celokupno tržište Srbije i regiona.

Rashladni fluidi se takođe pune iz velikih pokretnih cilindara, kapaciteta jedna tona. Na ovaj način, kapaciteti kompanije omogućuju kupcima stabilnu cenu tokom sezone i sprečavaju cenovne skokove tokom sezone.

U prodaji su isključivo rashladni fluidi sa svim potrebnim sertifikatima.

Ovim programom, kompanija je upotpunila svoj prodajni asortiman i omogućila svojim kupcima da na jednom mestu nađu sve potrebno za obavljanje njihovih delatnosti.

Takođe, kupcima je na ovaj način sada olakšan problem odlaganja nepovratne ambalaže koji su do sada imali, pa tako kupci mogu vraćenu praznu ambalažu menjati za punu – kao što se to radi i sa svim ostalim tehničkim gasovima.

Ujedno, ovim se rešava i ispuštanje preostalog rashladnog fluida iz nepovratne amabalaže u atmosferu, jer se preostali rashladni fluid zajedno sa povratnom amabalažom vraća na dopunjavanje, s obzirom na to da je prema regulativama EU promet rashladnih fluida moguć isključivo u povratnoj ambalaži.

 

Messer Tehnogas se na ovaj način trudi da preko svoje prodajne mreže omogući dostupnost rashladnih fluida svim korisnicima Srbije i državama u regionu, a dugogodišnjim znanjem, stručnošću i kvalitetom i u ovom segmentu, opravdava poverenje svojih kupaca.